Euromast

De Euromast is een 186 meter lange “Space Tower” in het centrum van Rotterdam, door Hugh Maaskant ontworpen in de periode 1958 en 1960. De Euromast Rotterdam is een betonnen gebouw met een inwendige diameter van 30 m, vanwege de stabiliteit is het geheel op een betonnen blok gevestigd ondergronds. De Euromast is lid van de World Federation of Great Towers.

Trots van Rotterdam

De Euromast is de trots van Rotterdam, het is zichtbaar vanuit elk punt in de stad. Naast de vele toeristen die het elke maand trekt, vind ook de lokale bevolking zijn weg naar deze unieke toren. Een van de trekpleisters is het restaurant dat op zo’n 96 meter hoogte zit. Het is er heerlijk eten met een spectaculair uitzicht op een van Europa ’s grootste havens, de stad Rotterdam en de bruggen van de Maas, de Willemsbrug en Erasmusbrug.

abseilen euromast

Wat is er nog meer te doen?

Naast het eten met een adembenemend uitzicht, zijn er meerdere dingen te doen. Ben jij iemand die graag gevaarlijke dingen doet? Ga dan abseilen of touw glijden vanaf een hoog punt op de toren. Houd je meer van een feestje? Er is een locatie te huur voor een eigen privé-feestje. Maar de belangrijkste attractie hedendaags, is het hotel op 100 meter van de Euromast. Het geeft jou het gevoel dat je de hoofdrolspeler bent van jouw eigen Hollywood film. Een nacht in de Heaven en Star suites samen met een fles champagne en een ontbijt op bed en even later op het hoogste balkon van Rotterdam genieten van het leven. Wie wil dat nou niet?

Maar wacht er is nog meer! Wat dacht je van trouwen op de Euromast? Het hoogtepunt van jouw leven op het hoogste punt van Rotterdam vieren. Vergaderruimte nodig? Ook hiervoor kan er een zaal worden afgehuurd. Is het een heldere dag met ver uitzicht? Ga dan naar het platform op 112 meter hoogte en schiet de mooiste selfies!

Koop op tijd een ticket

Omdat de Euromast een van de belangrijkste toeristische attracties is in de stad Rotterdam is het handig om voordien alvast een ticket kopen. In 2020 betaal je als volwassene €10,25 voor een ticket. Ben je 65+? Wat een geluk, €2,- korting en je kan voor €9,25 naar binnen. Kinderen van 4 t/m 11 betalen €6,75. Wil je daarbij de spacetocht boeken? Dan betaal je €8,50 per kind. Al abseilend naar beneden? €57,50. Het ticket geeft een persoon toegang naar de Euromast en al zijn faciliteiten. Er kan niet cash betaalt worden dus vergeet niet de pinpas mee te nemen. Bekijk hier de website van de Euromast.