Zuiderpark

In Rotterdam-Zuid, in de gemeente Charlois ligt een groot park genaamd Zuiderpark. Het park ligt direct tussen de twee gemeenten van Carnissewijk en Zuidwijk / Pendrecht. Het werd gebouwd in het jaar van 1952 en bedoeld als een plaats voor plezier en ontspanning voor de lokale bevolking. Sinds het jaar 2006 heeft het park enkele herstructureringen ondergaan, welke het park stukken verbeterd hebben.

Goed bereikbaar

Het Zuiderpark is gemakkelijk bereikbaar vanaf vrijwel elke locatie in Rotterdam-Zuid, het is gelegen nabij het grootste winkelcentrum Zuidplein, evenals de belangrijkste busstations en twee metrostations Zuidplein en Slinge. Het park wordt vooral gebruikt voor wandelen, fietsen, joggen of tijdens de zomermaanden een barbecue met de familie. Ook zijn er een paar Rotterdamse voetbal- en volleybalverenigingen gevestigd, waaronder: SC Zuiderpark en Sportclub Zuiderpark. Bekijk ook eens de website: Sportplaza Zuiderpark, gratis sporten, 24/7.

Het park heeft ook verschillende volkstuincomplexen waaronder VTV de Zandweg en de VTV Zuiderhof, welke jou het gevoel geven dat u midden in een natuurpark staat, in plaatst van het op een steenworp afstand liggende, drukke centrum van Zuid-Holland, Ahoy en Zuidplein. Het merendeel van de complexen in het Zuiderpark zijn meer dan 50 jaar oud, de gemeente Charlois een gedeelte van de VTV de Zandweg verwijderd, om hier zwemrecreatie aan te leggen tijdens de zomermaanden.

In het park staan een aantal banken in de buurt van het water, tevens wordt het park over het algemeen schoon gehouden. De zijkant van wandelpaden zijn bedekt met planten en gras. Zodra de avond valt worden de lichten automatisch ingeschakeld. Het wordt niet aangeraden om je zonder reden in het Zuiderpark te bevinden wanneer het donkerder wordt.

Noordkant van het Zuiderpark

Aan de noordkant van het Zuiderpark ligt Ahoy, het grootste internationale entertainment center in Rotterdam, gebruikt voor popconcerten en sportevenementen. Er is ook een oude kerk aan de kant van het park met een klein hertenkamp. Het is toegestaan om de herten voeden, de buurtbewoner doen dit veelvuldig en men komt samen met hun kinderen de herten voederen.

Als buitenlander Rotterdam bezoeken

Reizigers naar de Nederland dienen te beschikken over een geldig paspoort en visum. Europeanen mogen maximaal 90 dagen verblijven zonder het gebruik van een visum. Rotterdam is een stad van formaat maar heeft goede verbindingen via het openbaar vervoer, voor een bezoek aan het Zuiderpark kunt u gebruik maken van een taxi vanaf het centrum (ongeveer €20,-) of de metro (ongeveer €3,-). De meest geschikte tijd voor een bezoek aan het park is overdag tijdens de zomermaanden, van juni tot augustus.

Meer informatie over de Rotterdamse parken? Bezoek de website: Rotterdamseparken.nl eens.